De architectuur is een bijzonder vak. Ze moet dienstbaar zijn aan een plek, aan de geschiedenis, aan haar gebruikers. De crisis heeft ons geleerd bescheiden te blijven. Lenig te zijn in onze gedachten, snel te kunnen schakelen. Geen opzichtige trucs uithalen omwille van het effect, of een modieus beeld nastreven enkel omdat de architect het zo wil.

Potentie kunnen ontwaren in plekken die hopeloos lijken. Mogelijkheden blootleggen die opdracht-gevers niet voor mogelijk hielden. Met goed gebruik van middelen het maximale behalen. Fijne, mooie, betekenisvolle plekken maken waarin gewoond, gewerkt en geleefd kan worden. Dat kan architectuur.

■ Bent u benieuwd wat Niels als architect voor u kan betekenen? Bel of mail voor een afspraak.

Niels Ponjee studeerde in 2009 af als architect aan de Technische Universiteit te Eindhoven. Zijn afstudeerproject Hybrid Infrastuctures was genomineerd voor deelname aan de Archiprix '09. Sindsdien werkt Niels als architect bij diederendirrix aan verschillende projecten van uiteenlopende aard en schaal. Daarnaast onderzoekt hij zijn persoonlijke fascinaties in de architectuur aan de hand van competities, (private) woningbouwopdrachten en meubelontwerpen.