Verbouwing van woning met  snoepwinkel tot psychologie-praktijk en een atelier voor tuinontwerp, aan huis.  Een nieuwe doorgang tussen het atelier en de woning verheldert de organisatie van het gehele huis. Men kan er een rondje in lopen. De spreekkamer van de psychologiepraktijk wordt gedefinieerd door een meubel centraal in de open ruimte. Achterin de ruimte is een kleine wachtkamer.

In het meubel stelt de psycholoog kleine objecten tentoon die verbonden zijn aan zijn interesses in muziek, techniek of praktijk. Er is opslagruimte voor boeken, waterkoeler en andere praktische zaken. De buitenzijde van het kastmeubel is wit geschilderd en voorzien van een pointillistisch beeld van een boom, als referentie naar het atelier voor tuinontwerp aan de andere zijde van de glazen pui.

■ private opdracht, ism Jasper Ponjee, Dongen, NL, 2007