Uitbreiding voor een typische jaren-30 woning in de binnenstad van Eindhoven. De huidige woning heeft een smalle aanbouw op de begane grond een keuken en een badkamer met (gasten)toilet. De ruimte die overblijft op het kavel is smal, diep en schaduwrijk. De bovenverdieping kent enkel slaapkamers. In dit voorstel wordt de bestaande kelderkast omgebouwd tot een ruim, nieuw toilet. Op de verdieping wordt de kleinste slaapkamer opgeofferd voor een fijne, efficiente badkamer met

inloopdouche, toilet en wasmeubel. De smalle uitbouw op de begane grond wordt vervolgens afgebroken en vervangen door een compacte, functionele uitbreiding die plek geeft aan een ruime, luxe keuken met kookeiland. Verdiepingshoge kasten langs twee van de wanden bieden ruimte voor spoelbakken en uitgebreide opbergmogelijkheden, plek voor inbouwapparatuur, wasmachine en droger. De tweedelige schuifpui geeft daglicht en uitzicht op de tuin. De pui loopt

zowel om de hoek als voorbij de dakvloer voor een prachtig ruimtelijk effect. De opstaande dakrand doet tevens dienst als een brede ballustrade aan het terras op de verdieping. De gevel wordt uitgevoerd in Equitone Linea, met een lichtgrijze aluminium dakrand en gepoedercoat spijlenhekwerk langs het tussenpad. Uitvoering is gepland medio 2019.

■ private opdracht, Eindhoven, NL, 2018