Uitbreiding voor een jaren '30 tussenwoning te  Eindhoven. Het bestaande huis kent de gebruikelijke indeling van een entreehal, woon- en eetkamer in het hoofdvolume, met een smalle keuken en bijkeuken in een bijgebouw over de helft van het kavel. De opdrachtgevers wensten een meer luxe keuken met voldoende bergruimte en meer contact met de tuin.

In het ontwerp wordt de bestaande aanbouw vervangen door een nieuwe keuken over de volledige breedte van het kavel. De keuken is voorgesteld als een riant, vierkant kookeiland met een afmeting van 1,8 x 1,8 m. Het enorme blad geeft volop ruimte voor koken, snijden, wassen, lezen, opbergen. Tegen de zijwand met de buren is een verdiepingshoog wandmeubel bedacht voor opbergruimte van apparatuur en andere keukenbenodigdheden.

Het nieuwe dak is licht hellend, met een daklicht over de breedte van de aanbouw. De overgang tussen eetkamer en keuken is als een ruimtelijke schakel (hoog-laag-hoog) vormgegeven, met grote stalen glasdeuren die de ruimte afsluitbaar maken, en een vitrinekast tegen de buitengevel. Onder de trap is een nieuw toilet met voorruimte en trapkast.

■ private opdracht, Eindhoven, NL, 2019