Uitbreiding voor een hoekwoning uit de jaren '70
  te Valkenswaard. Het bestaande huis heeft een mooie grote woonkamer, maar een wat donkere keuken en weinig contact met de tuin. Het terras aan de tuindeuren zit nagenoeg altijd in de schaduw en aan een bijna blinde muur aan de tuin.


In het ontwerp wordt ter plaatse van het terras een nieuwe aanbouw gemaakt voor de keuken. Vanaf het nieuwe kookeiland ontstaan nieuwe diagonale zichtlijnen dwars door de woning naar zowel de straat als de tuin. De nieuwe keuken kijkt met een glazen hoek en luifel de tuin in. Op de plek van de oude keuken is plaats voor een speelkamer en study met een bijzonder zit- en opslagmeubel.


De keuken is voorzien van een lange kastenwand met een aanrecht tegen de woningscheidende wand en een kookeiland met een bijzonder daklicht. De aanbouw is rank en licht van kleur. De ingreep geeft de gehele achtergevel een moderner voorkomen.

■ private opdracht, Valkenswaard, NL, 2021-2022