Aanbouw van een prachtige jaren-30 villa in Aarle Rixtel. De woning bestaat uit een bijzonder en statig hoofdgebouw in mooi metselwerk met erkers en dakkapellen met een bijzondere detaillering van boeiboorden, raamdorpels. De zijgevels zijn redeljk gesloten, de onsamenhangende achterbouw ontsiert het hoofdgebouw en maakt geen connectie met de tuin of de straat. De oprijlaan maakt het kavel minder bruikbaar. De nieuwe aanbouw wordt als een getrapt volume aan het bestaande

hoofdgebouw geplaatst. Het bevestigt de importantie van de statige villa en maakt ruimte voor twee parkeerplaatsen op het eigen kavel. In de aanbouw bevat een ruime keuken met uitzicht op zowel de straat als de tuin. In de organisatie van de plattegrond is de as van de hoofdentree doorgetrokken vanuit het trapbordes naar de keuken. Er ontstaat een ruimtelijk doorzicht en de luxe om in de plattegrond een rondje te kunnen lopen.  De achterbouw wordt in gebruik genomen als was- en bergruimte,

 een nieuw techniekhok met een duurzame warmtepompinstallatie, een achterom met toilet en een fietsenberging. Het materiaalgebruik is complementair aan de prachtige metselwerkarchitectuur van het bestaande hoofdgebouw; een lichtgrijze steen met bruingrijze kozijnen, daktrimmen en lateien op kleur. Een sobere, ruimtelijke uitbreiding voor deze dorpse villa.

■ private opdracht, Aarle-Rixtel, NL, 2018-2019